Conformiteitscertificaat omvormers zonnepanelen verplicht

Wat solar magazine ons weet te melden:”

Eigenaren van een elektriciteitsproductie-eenheid – zoals een installatie met zonnepanelen – zijn er verantwoordelijk voor dat hun opweksysteem voldoet aan de eisen die gesteld worden in de Europese verordening Requirements for Generators (RfG).

Netcode elektriciteit gewijzigd
De wijziging van de Netcode elektriciteit die de ACM nu gepubliceerd heeft, zorgt ervoor dat de eisen in de netcode in overeenstemming zijn gebracht met de 2 Europese normen. Hierdoor wordt het per direct mogelijk om op basis van de normen conformiteitscertificaten uit te geven voor productie-eenheden van het type A en B (red. zie tabel).

Omvormerfabrikanten kunnen hun zonnepaneelomvormers nu laten certificeren en voorzien van een conformiteitscertificaat. Een consument die nieuwe zonnepanelen aanschaft, kan met dit certificaat aantonen dat hij voldoet aan de RfG-verordening. Het aantonen van die conformiteit is voor alle nieuw op het elektriciteitsnet aan te sluiten zonnepaneelsystemen dus per 27 april 2021 verplicht. Ook voor bestaande zonnepaneelinstallaties waarvan consumenten de omvormer laten vervangen, is een conformiteitscertificaat verplicht.

Eisen per type
Onderstaande tabel bevat de verschillende typen elektriciteitsproductie-eenheden (PGM’s) die de Nederlandse netbeheerders onderscheiden en welke eisen hieraan via de RfG gesteld worden.”

Wilt u weten welke omvormers wij gebruiken?

Advies icoon Advies aanvragen
Whatsappnummer
© 2024 Alle rechten voorbehouden | Powered by iClicks