Thuisbatterij

Met een thuisbatterij van Hogeland Zonnepanelen maakt u optimaal gebruik van uw eigen groene stroom, waardoor u minder afhankelijk bent van het net. Dit is vooral voordelig met de huidige hoge energieprijzen. Dankzij onze thuisbatterij heeft u de mogelijkheid om energie op te slaan voor later gebruik. Hierdoor heeft u altijd toegang tot uw eigen opgewekte stroom, zelfs wanneer de zon niet schijnt. Zo bespaart u kosten en draagt u bij aan een duurzamere toekomst.

Wat is een thuisbatterij?

Thuisbatterij in garage

Een thuisbatterij is een systeem dat de door uw zonnepanelen opgewekte energie opslaat voor later gebruik. Normaal gesproken wordt ongebruikte opgewekte energie teruggeleverd aan het energienet, maar met een thuisbatterij bewaart u deze energie om later te gebruiken, bijvoorbeeld voor uw laadpaal thuis.

Dit betekent dat u de zonne-energie die u overdag produceert, ’s avonds of tijdens bewolkte dagen kunt gebruiken. Zo maximaliseert u het gebruik van uw eigen duurzame energie en vermindert u uw afhankelijkheid van het elektriciteitsnet.

De capaciteit van een thuisbatterij varieert: voor een gemiddeld huishouden of klein bedrijf is een accu van 5 kWh, 10 kWh of 15 kWh al voldoende.

Voordelen van een thuisbatterij

Een thuisbatterij biedt verschillende voordelen:

Met een thuisbatterij wordt u minder afhankelijk van energieleveranciers en hun tarieven. U gebruikt meer van uw eigen opgewekte energie, wat leidt tot aanzienlijke besparingen op uw energierekening. Bovendien bent u beter beschermd tegen stijgende energieprijzen.

De accu zonnepanelen is in combinatie met alle PV-omvormers te gebruiken om zo elektriciteit op te slaan. Sessy werkt daarnaast met 1-fase én 3-fase aansluiting.

Door meer gebruik te maken van uw eigen zonne-energie, verkleint u uw ecologische voetafdruk. U draagt actief bij aan een schonere en duurzamere wereld door de vraag naar fossiele brandstoffen te verminderen.

Hoe werkt een thuisaccu?

Thuisbatterij aan de muur

Een thuisbatterij werkt in vier eenvoudige stappen.

Stap 1: Opwekking en omzetting

Zonnepanelen wekken gelijkstroom op, die vervolgens door de omvormer wordt omgezet in wisselstroom. Deze stroom wordt gebruikt om zowel het zonne-energiesysteem als de thuisaccu aan te sturen.

Stap 2: Gebruik van energie

De omvormer zorgt ervoor dat de benodigde elektriciteit direct naar uw huishoudelijke apparaten gaat, zoals verlichting en kookplaten.

Stap 3: Opslag van overtollige energie

De overgebleven energie wordt naar de thuisaccu gestuurd en opgeslagen voor later gebruik.

Stap 4: Energieafgifte bij tekort

Als de zonnepanelen onvoldoende energie leveren, haalt de omvormer stroom uit de thuisaccu, zodat u altijd voorzien bent van elektriciteit, zelfs ’s nachts of op bewolkte dagen.

Thuisbatterij bij Hogeland Zonnepanelen

Bij Hogeland Zonnepanelen begint alles met een persoonlijk advies. Onze experts analyseren uw energieverbruik, zonnepanelen en specifieke situatie om u de beste oplossing te bieden. We luisteren naar uw wensen en ontwerpen een systeem dat perfect bij u past.

Onze gecertificeerde monteurs zorgen voor een vlekkeloze installatie, waarbij de batterijen zorgvuldig en naadloos worden geïntegreerd met uw bestaande zonne-energiesysteem. We werken met hoogwaardige producten die betrouwbaar en veilig zijn, en bieden uitgebreide nazorg en onderhoud om ervoor te zorgen dat uw systeem optimaal blijft werken. Ons serviceteam staat altijd voor u klaar.

  • Advies op maat
  • Installatie door professionals
  • Hoogwaardige thuisbatterijen
  • Volledige service en ondersteuning

 

 

Hoe werkt de installatie?

Stap 1: Advies en inspectie

We beginnen met een grondige inspectie van uw woning en zonnepanelen. Onze experts beoordelen de technische mogelijkheden en bespreken uw wensen.

Stap 2: Installatie

Na de inspectie plannen we de installatie in. Onze monteurs installeren de thuisbatterij en zorgen ervoor dat alles correct is aangesloten en goed functioneert.

Stap 3: Ingebruikname

Wanneer de installatie is voltooid, zorgen wij ervoor dat uw systeem klaar is voor gebruik. Onze monteurs testen alles en nemen de tijd om u uit te leggen hoe het systeem werkt.

Stap 4: Nazorg en onderhoud

Na de installatie bieden wij continue ondersteuning en onderhoud om ervoor te zorgen dat uw systeem altijd optimaal presteert.

Neem contact met ons op

Bent u klaar om de stap te zetten naar een duurzamere toekomst met een thuisbatterij? Neem vandaag nog contact op met Hogeland Zonnepanelen voor een vrijblijvend adviesgesprek. Ons team van experts staat klaar om al uw vragen te beantwoorden en u te helpen bij het maken van de beste keuze voor uw situatie.

 

 

Veelgestelde vragen

Wat is de beste plek in huis voor een thuisaccu?

Een thuisaccu vereist voldoende ruimte, ongeveer een vierkante meter. De ideale plek is een koele, droge ruimte zoals een kelder of zolder. Belangrijk is een stevige muur, bij voorkeur van steen of beton, voor montage. Afhankelijk van het type thuisaccu, kan deze soms ook buiten worden geplaatst.

Wat kost een thuisaccu?

Een thuisaccu met een capaciteit van 5 kWh is beschikbaar vanaf €3.550 (excl. btw), inclusief installatie.

Is er een subsidie voor thuisaccu’s?

Recentelijk is bekend geworden dat consumenten de btw op de aankoop van een thuisbatterij in principe kunnen terugvragen bij de Belastingdienst. Dit is de eerste subsidie op thuisbatterijen voor consumenten. Dit geldt zowel voor mensen die al zonnepanelen hebben als voor diegenen die alleen een thuisbatterij willen aanschaffen. Onze partner “De Centrale” heeft dit mogelijk gemaakt en helpt je hier graag bij.

Advies icoon Advies aanvragen
Whatsappnummer
© 2024 Alle rechten voorbehouden | Powered by iClicks