Laatste nieuws over btw-teruggave op zonnepanelen

Wat solar magazine ons weet te melden:”

Op 1 januari 2020 ging de nieuwe kleine-ondernemersregeling (KOR) van start, wat ook gevolgen heeft voor eigenaren van zonnepanelen. Het ministerie beoogde hiermee dat de Nederlandse wetgeving aansluit bij de Europese wetgeving.

In september 2018 stelde de staatssecretaris Snel van Financiën dat de nieuwe KOR naar verwachting geen effect zou hebben op particuliere eigenaren van zonnepanelen. In de december 2018-editie berichtte de redactie van Solar Magazine echter dat de staatssecretaris de Tweede Kamer foutieve informatie verschafte. Zonnepaneeleigenaren zouden er mogelijk wel op achteruitgaan. Romano Hagen van de Centrale BTW Teruggave riep daarbij de staatssecretaris op om de voor zonnepaneeleigenaren belangrijke herzieningsvrijstelling aan te passen zodat het rendement voor zonnepaneeleigenaren geborgd zou zijn.

Staatssecretaris  Snel heeft naar aanleiding van de publicatie van Solar Magazine de Tweede Kamer in mei 2019 op de hoogte maatregelen te nemen zodat zonnepaneeleigenaren er niet op achteruitgaan. De tussenbalans anno 2021? De Belastingdienst hanteert de nieuwe KOR zeer strikt en fouten achteraf corrigeren is nagenoeg onmogelijk.”

Wilt u weten wie voor u de btw terug gaat vragen?

Advies icoon Advies aanvragen
Whatsappnummer
© 2024 Alle rechten voorbehouden | Powered by iClicks